Plate u inostranstvu

Kompanija Plata.ba upravlja istraživanjem plata samostalno ili u saradnji sa partnerima na isti način kao i Platy.sk u drugim zemljama.

Istraživanja plata je u Slovačkoj pokrenula kompanija Profesia još u avgustu 2007. www.platy.sk

U Mađarskoj kompanija Profesia sprovodi istraživanje plata putem sajta Fizetesek.hu koji je pokrenut 1.10.2007.
www.fizetesek.hu

Plate u Češkoj, od 01.10.2007., istražuje sajt Platy.cz.
www.platy.cz

U Srbiji korisnici imaju mogućnost istraživanja plata putem sajta InfoPlate.rs (čiji je pratner kompanija Infostud 3 d.o.o.) a koji je pokrenut 1.6.2009.

U Hrvatskoj partner za istraživanje plata je sajt Mojaplaca.hr i kompanija Tau on-line d.o.o.. Servis je rad započeo u Januaru 2012.
www.mojaplaca.hr

Ukoliko vas zanimaju informacije o plaćama u Estoniji, možete to saznati na Palgad.ee. Cijeli projekt podržavaju naši partneri iz CV-Online Estonia OÜ koji vode portal www.cv.ee. Cjelokupno istraživanje kao online servis je pokrenuto u travnju 2014.
www.palgad.ee

U rujnu 2015. godine, u suradnji sa Monster Polska pokrenula istraživanje plata u Poljskoj.
www.pensjometr.pl

Istraživanje plata od juna 2014. godine će biti sprovedeno u saradnji sa CV-Online Latvia SIA iz Letonije, tačnije preko njihovog portala www.cv.lv.
www.algas.lv

Od juna 2014. godine sarađujemo sa kompanijom CV-Online LT UAB u Litvaniji, odnosno preko www.cvonline.lt portala za posao.
www.manoalga.lt

Pružamo istraživanje plata u Finskoj, u saradnji sa Monster.fi od Jan 2015.
www.palkkadata.fi

Od septembra 2015. godine, pokrenuli smo globalno istraživanje plata, koji omogućava prikupljanje podataka plate širom svijeta.
www.paylab.com

Istraživanje plata u Keniji je pokrenut od Sep 2016.
www.salarydata.co.ke

U oktobru 2016. godine u saradnji sa kompanijom Styria digital marketplaces d.o.o., vlasnikom portala Mojedelo.com, pokrenuto je istraživanje plata u Sloveniji.
www.placa.si

Kompanija Posao, spol. s.r.o. pokrenula istraživanje plata u Crnoj Gori od decembra 2016. godine.
www.plati.me

U suradnji s Sulfman Consulting, u septembru 2017. istraživanje o visini plaća pokrenuli smo i u Nigeriji.
www.followthesalary.comVijesti

08
Aug.
Lov na talente: Koliko BiH košta odlazak IT stručnjaka?

Nedostatak IT stručnjaka je globalni problem, čije se posljedice osjete i u Bosni i Hercegovini. Postojeći obrazovni sistem ne proizvodi dovoljno kadra, te su kompanije sve češće suočene s tim da ne mogu popuniti otvorena radna mjesta.

27
Jun.
Zašto žene zarađuju manje od muškaraca?

Nedostatak asertivnosti u promicanju vlastitih interesa jedan je od glavnih razloga zašto žene zarađuju manje od muškaraca i zašto sporije napreduju na poslu.

07
Jun.
Stres na radnom mjestu narušava kvalitet života

Veliki broj zaposlenika je svakodnevno izložen stresu na radnom mjestu. Kao posljedica toga, mnogi zaposlenici nisu u stanju da se u potpunosti opuste i ne spavaju dovoljno, što bitno utiče na kvalitet života i produktivnost.