Opis radnog mjesta
- Postavljanje stolova, pribora, tanjira, čaša i podmetača.
- Doček i raspored gostiju na osnovu trenutno raspoloživih kapaciteta.
- Savjetovanje klijenata pri odabiru jela i pića.
- Zaprimanje narudžbe od klijenta.
- Posluživanje naručenog jela i pića, i povremeno završna priprema jela na stolu.
- Primanje i proslijeđivanje pritužbi odgovornom članu osoblja.
- Prikupljanje uplata i dodatnih iznosa u domaćoj i stranoj valuti ili putem kartice.
- Uklanjanje korištenog pribora, tanjira, čaša i podmetača.
- Primanje rezervacija za stolove.
Za kompanije - steknite samopouzdanje prilikom odlučivanja o platama
Pravedno odredite plate zaposlenih. U tome će vam pomoći detaljan izvještaj o platama. Uvijek ćete imati pri ruci relevantne podatke o platama.
Najčešći put karijere zaposlenika
Grafikon prikazuje kako zaposlenici najčešće napreduju u karijeri. Kliknite na naziv radnog mjesta da biste se upoznali s podacima o plaćama.
Pozicija Konobar - Turizam, gastronomija, hotelijerstvo na tržištu rada
Ova pozicija je
rangiran na
Predstavljanje žena na položaju
Prosečna starost ispitanika u poziciji
516. mjesto
Obućar
Tekstilna, kožna, odjevna industrija
458 - 928 BAM
433. mjesto
Reporter
Novinarstvo, štamparstvo i mediji
681 - 1 630 BAM
1. mjesto
Country Manager
Viši menadžment
2 202 - 7 694 BAM
Je li ovaj raspon plaća prevelik?
Prosječnu platu u vašoj regiji možete saznati ispunjavanjem kratkog upitnika
Uporedi svoju platu sa drugima.Saznajte detaljne informacije o plaćama u vašoj zemlji
Pro
Izveštaj o plati za kompaniju
115,00 BAM*
* sa uključenim PDV-om / 98,29 BAM bez PDV-a
Narudžba- Plata na poziciji po regionima*, obrazovanju, praksi, veličini poslovanja
- Ukupna plaća i njene komponente* (varijabilna komponenta, provizije, nagrade)
- Distribucija odgovora na platni spisak
- Raspon plata izražen je 1. decilom, 1. kvartilom, medijanom, 3. kvartilom, 9. decilom i prosečnom zaradom.
- Detaljna analiza svih nadziranih nefinancijskih pogodnosti koje se pružaju*
- Analiza finansijske koristi* * dostupno kada se koristi regresijski model